طرف قرارداد با بیمه بانک تجارت، کشاورزی، رفاه و تامین اجتماعی

مشاوره رایگان
88436361 - 021

تجویز سمعک

دریافت سمعک دارای 3 مرحله است:
تشخیص:
مرحله اول تست شنوایی سنجی است. در این مرحله شنوایی شناس با استفاده از معاینه اتوسکوپی، تست شنوایی سنجی تن خالص ، و تست درک گفتار و در صورت نیاز سایر تست های مربوط به شنوایی،سلامت گوش و سیستم شنوایی را میسنجد و در صورت وجود کاهش شنوایی، بر اساس نتایج این تست ها، درباره نوع و میزان کم شنوایی و همچنین تاثیر کم شنوایی بر توانایی ارتباط شما با دیگران و سایر عوارض آن توضیحات لازم را برای شما ارائه می دهد. اگر نیاز به درمان دارویی یا جراحی داشتید، شما را به متخصص گوش و حلق و بینی ارجاع می دهد.

مشاوره
بعد از تشخیص نوع و میزان کم شنوایی، شنوایی شناس در مورد انواع سمعک از نظر طراحی و تکنولوژی و این که شما باید چه انتظاراتی از سمعک تان داشته باشید، به شما مشاوره های لازم را می دهد. سپس شنوایی شناس با توجه به نوع و میزان کم شنوایی و همچنین سبک زندگی، نیازهای شنیداری و بودجه شما سمعک مناسب را برای شما تجویز خواهد کرد .
بعد از تصمیم گیری در مورد مارک، مدل و قیمت سمعک، قالب گیری از گوش ها شما انجام می شود.

تنظیم و تحویل سمعک

ساخت قالب سمعک پشت گوشی یا سمعک نامرئی معمولا 3-1 روز طول میکشد، مرحله بعدی تنظیم و تحویل است. ابتدا قالب یا پوسته سمعک از نظر اندازه و راحتی در گوش بررسی می شود، قالب سمعک نباید باعث ناراحتی در گوش شود.
سپس سمعک بر اساس آستانه های شنوایی شما تنظیم و برنامه ریزی می شود.
انواع سمعک از لحاظ ساختار و تکنولوژی چه تفاوت هایی با هم دارند؟
عوامل شخصی زیادی از قبیل: نوع و میزان کم شنوایی و همچنین اندازه و شکل مجرای گوش در تجویز سمعک تاثیرگذاراست.
یکی از نگرانی های افرادی که می خواهند برای اولین بار از سمعک استفاده کنند، این است که سمعک آن ها مخفی باشد و برای دیگران قابل رویت نباشد.
تحقیقات اخیر نشان داده است که برخی افراد کم شنوا به علت این که سمعک آن ها مخفی (نامرئی) نیست و توسط دیگران دیده می شود، از سمعک استفاده نمی کنند.

سمعک های CIC و IIC:

که رسیور CIC کوچکترین و قویترین سمعک داخل گوشی هستند. برخی از سمعک های CIC کوچکترین و سمعک IIC سمعک خیلی قوی دارند را می توان برای کم شنوایی های شدید تا عمیق ( 100 دسی بل) تجویز کرد. کوچکتر و مخفی تر است،و تقریبا در عمق مجرای گوش قرار میگیرد، بنابراین استفاده از واژه CIC از سمعک IIC سمعک نامرئی برای این سمعک صحیح تر است.
اگر مجرای گوش فرد خیلی کوچک، خیلی باریک یا نامناسب باشد، گوش این فرد برای این مدل سمعک مناسب نیست.
قالب گیری صحیح و در نظر گرفتن سایر عوامل… در تجویز قویترین سمعک های داخل گوشی اهمیت زیادی دارد. بیشتر افراد تمایل دارند که از این نوع سمعک ها استفاده کنند، برای این که جنبه های زیبایی و اندازه سمعک برای آن ها خیلی مهم است.
اگر شما به دنبال خرید سمعک کوچک و مخفی هستید و کم شنوایی شما متوسط تا شدید یا حتی شدید تا عمیق است، انتخاب خوبی هستند، به علت این که آن ها تا حدی مخفی هستند و به اندازه کافی فضا برای آمپلی فایر و CIC سمعک های و همچنین ویژگی های پیشرفته ای مانند اتصال با بلوتوث دارند. (UP) رسیور خیلی قوی را می توان خیلی کوچک ساخت، اما آن ها را نمی توان طوری ساخت که کاملا نامرئی (CIC) سمعک های کاملا داخل مجرا باشند. آن ها به اندازه کافی در عمق مجرای گوش قرار نمی گیرند تا کاملا دیده نشوند. بااین حال، اگر مجرای گوش شما کمی خیلی دیده نمی شود. CIC بزرگ باشد، سمعک اندازه و شکل مجرای گوش برای تجویز سمعک نامرئی خیلی مهم هست، در صورتی که اندازه مجرای گوش شما کوچک باشد، از نظر مخفی و پنهان بودن با هم فرقی نمی کنند. CIC و IIC سمعک در مجرای گوش و در معرض رطوبت و جرم گوش قرار می گیرند، بنابراین این سمعک ها از سمعک IIC و CIC سمعک های های پشت گوشس که آسیب پذیرتر هستند، همچنین طول عمر باتری این دو مدل سمعک کوتاه تراست.
ی آید و سوت می زند، صداهای گفتاری به خوبی تقویت نمی شوند و فرد فقط صداهای محیطی را می شنود.

آیا سمعک نامرئی IIC برای همه افراد مناسب است؟

خیر.
زیرا بدون در نظر گرفتن نوع و میزان کم شنوایی، اندازه و شکل مجرای گوش نمیتوان سمعک تجویز کرد.
اگر مجرای گوش شما خیلی کوچک، خیلی باریک یا نامناسب باشد، گوش شما برای این مدل سمعک مناسب نیست. برای اینکه تمام قطعات سمعک (میکروفون، آمپلی فایر و رسیور) در مجرای گوش شما کنار هم قرار بگیرند، نیاز به فضای مشخصی است.
شایان ذکر است، سمعک نامرئی برای نوزادان توصیه نمی شود، به علت این که مجرای گوش نوزادان رو به رشد است و اندازه آن خیلی کوچک است.

از نظر نوع و میزان کم شنوایی، سمعک IIC برای کم شنوایی متوسط با الگوی ادیوگرام مسطح (Flat) مناسب است.
معمولا برای تجویز سمعک نامرئی، این نوع کم شنوایی بهترین حالت است.

اما در مورد سایر کم شنوایی ها:

• کم شنوایی فرکانس های بالا

سمعک های نامرئی معمولا برای افراد دارای کم شنوایی در فرکانس های بالا مناسب نیستند.
به علت اینکه این افراد شنوایی خوبی در فرکانس های پایین دارند و فقط در فرکانس های بالا کم شنوایی دارند.
بنابراین وقتی که سمعک نامرئی را در مجرای گوش شان قرار می دهند، دچار گرفتگی یا انسداد غیر قابل تحملی در گوش شان می شوند.
از نظر تئوری، می توان با قرار دادن سمعک نامرئی در قسمت استخوانی مجرای گوش تا حدی مشکل گرفتگی یا انسداد را در این موارد از بین برد.
اما ممکن است قرار گرفتن سمعک نامرئی کاملا در عمق کانال باعث احساس درد و ناراحتی شود و فرد نتواند از سمعک استفاده کند.

• کم شنوایی متوسط

همان طور که قبلا بیان شد، درصورتی که شکل و اندازه مجرای گوش مناسب باشد، سمعک های نامرئی انتخاب مناسبی برای کم شنوایی متوسط و مسطح هستند.
در کم شنوایی متوسط مشکلی از نظر انسداد وجود ندارد و بهره سمعک نامرئی به خوبی این میزان کم شنوایی را پوشش می دهد.

• کم شنوایی شدید

بیشتر شنوایی شناسان سمعک IIC را برای فردی با کم شنوایی شدید پشنهاد نمی کنند.
به علت اینکه بهره سمعک IIC برای کم شنوایی شدید کم هست و نمی تواند این میزان کم شنوایی را به خوبی پوشش دهد.
در این موارد سمعک CIC توصیه میشود. از نظر اندازه سمعک های CIC کمی از سمعک های IIC بزرگتر هستند.

• کم شنوایی عمیق

در حال حاضر، هیچ سمعک نامرئی برای افرادی که مبتلا به کم شنوایی عمیق هستند، وجود ندارد.

سمعک های پشت گوشی BTE و RIC:

سمعک پشت گوشی در پشت لاله گوش قرار می گیرد و صدا از طریق تیوبی که به قالب متصل است، به داخل مجرای گوش انتقال داده می شود.(قالب از طریق قالب گیری از مجرای گوش هر فرد ساخته میشود).
قطر تیوب می تواند 2 میلی متر و یا نازکتر(thin-tube) باشد. در مواردی که از تیوب نازک استفاده می شود، می توان تیوب را به یک پروب پلاستیکی یا قالب کوچکی متصل کرد.

سمعک RIC یا RITE (رسیور داخل کانال گوش):

در این حالت،خود سمعک پشت لاله گوش قرار میگیرد و توسط یک سیم بسیار نازک به یک قالب بسیار کوچک متصل میشود که این قالب در داخل کانال گوش قرار میگیرد،در این نوع سمعک،رسیور داخل سمعک نیست بلکه درون مجرای گوش قرار میگیرد بنابراین به پرده گوش نزدیکتر است،که این ویژگی باعث میشود در واقع خروجی صدا به پرده نزدیک باشد و صدا با وضوح بیشتری شنیده شود.

مزایای سمعک RIC و RTTE:

۱. کیفیت صدای طبیعی تر، به علت اینکه رسیور داخل مجرای گوش قرار می گیرد.
۲. نسبت به سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی BTE اغلب مخفی تر است و کمتر دیده می شود
۳. انسداد یا احساس گرفتگی کمتری نسبت به سایر سمعک ها دارند.
۴. با انواع رسیورها می توان این سمعک را تجویز کرد، بنابراین برای انواع کم شنوایی ها(ملایم،متوسط،شدید و عمیق)مناسب می باشد.

پشتیانی آنلاین